Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení

 

FJÄLLRÄVEN Greenland WAX 25 g (Grónský vosk)

Číslo výrobku:
F79030
EAN:
7392158295326
Výrobce:
Naše cena s DPH:
169 Kč / ks
Naše cena bez DPH:
140 Kč / ks
Termín dodání:
skladem
169 Kč / ks
ks

Popis výrobku

Greenland WAX / Grónský vosk 25 g.

Je ručně vyráběn od roku 1968
Není nadsázkou říkat, že Grónský vosk je čistě řemeslnou výrobou. Parafín se roztaví ve velké nádobě (která je stále stejná již od šedesátých let minulého století). Když parafin dosáhne správné teploty, přidávají se bloky včelího vosku a vše se smíchá. Směs se pak nalije do forem a ponechá se zchladnout, předtím, než se zabalí do kartonových krabic.
Dnes je vyráběno zhruba 70 000 bloků Grónského vosku každý rok. A každý z nich byl vařený ve stejném nádobě stejným způsobem. 

Grónský vosk je originální ručně vyráběný vosk od firmy Fjällräven. Samotná výroba je tajná, ale ingredience jsou zřejmé: čistý parafin a velmi kvalitní včelí vosk. Nepoužívá se rozpouštědel a chemikálií. Toto dělá z Grónského vosku šetrný výrobek vůči přírodě a alternativu na jiné chemicky vyráběné impregnace.

Ekologicky nezávadná vosková impregnace pro textilní oblečení a též i pro impregnaci textilních zavazadel SW-Motech Legend Gear, kdy při občasné aplikaci zavazadla zachovávají své vlastnosti a přitažlivý design. Vetřením vosku do materiálu a následným zahřátím zanechává povrch odolný vůči vodě a dalším elementům.
Vosk lze použít také na kožené oblečení v kombinaci s textilem, kdy tímto voskem impregnujete textilní části.

Složení:

65% parafín, 35% včelí vosk
Parafín je produkt na bázi oleje. Nedráždí pokožku - místo toho má změjčující účinek a pomáhá pokožce udržet si vlhkost a pružnost. Parafín se používá v kosmetických přípravcích, kosmetice a fyzioterapeutické léčbě např. artritidy. Včelí vosk je zcela přírodní produkt; pochází z farem včel a je vedlejším produktem výroby medu.

Vlastnosti:

  • Přírodní produkt vyrobený ze včelího vosku a parafínu
  • Vodotěsná impregnace pro tkaniny
  • Odpuzuje nečistoty
  • Zvyšuje trvanlivost a odolnost tkanin
  • Snadná aplikace - vetře se na provrch tkaniny a za použití vysoučeče vlasů se vosk zapustí do tkaniny (viz instruktážní video)

Jak voskovat?

Vezměte kostku vosku Greenland Wax a dlouhými pohyby ji v tenké rovnoměrné vrstvě vtírejte do tkaniny. Je důležité nanést vosk v dostatečné vrstvě po celé tkanině. Vosk následně rozpusťte pomocí žehličky nastavené na nízkou nebo střední teplotu bez páry a nechte vosk vsáknout do tkaniny. Můžete také použít fén nebo plamen polního vařiče. Vosk taje přibližně při teplotě 55–60 °C.
Chcete-li voděodolnost tkaniny ještě zvýšit, neaplikujte jednu silnou vrstvu vosku, ale postup několikrát opakujte. 

Odstranění vosku

Vrstvu vosku můžete z látky odstranit, což je velmi praktické pro pobyt v teplých a suchých oblastech. Bez impregnační vrstvy vosku se maximálně zvyšuje prodyšnost látky. Vosk z látky jednoduše odstraníte vypráním oděvu v pračce. 

 

Odeslat dotaz

Odeslat dotaz